Snelle levering      Unieke artikelen      Ruime voorraad      Bezorging door heel Nederland

Logo The Old Shed, Woonaccessoires, lampen en meubelen in een stoere, landelijke woonstijl
Mijn account
< terug Nieuws en tips » Tips » Onderhoud, reinigen en beschermen meubelstoffen

Onderhoud, reinigen en beschermen meubelstoffen

Zoals de meeste natuurlijke materialen zijn deze stoffen ook gevoelig voor licht en vlekken. Probeer daarom direct zonlicht te vermijden. Met de juiste onderhoud gaat je nieuwe kiss, casa, andora stof zo lang mogelijk mee. Geef je meubels de juiste bescherming tegen vlekken, door gebruik te maken van een impregnatie, zie protexx impregnatie.

We raden met textiel aan om voorzichtig te zijn met scherpe objecten, zoals speelgoed, gespen en nagels van huisdieren. Deze kunnen zorgen voor halen in de stof.

Tips voor vlekken

Er zijn heel veel soorten vlekken en allemaal verschillen ze van elkaar. Er zijn grote vlekken, kleinen vlekken, vetvlekken, vlekken met kleur, vlekken door medicijn gebruik, kalkranden, etc.

Probeer het oppervlakte van je meubelstuk stofvrij te houden. Wekelijks afstoffen is 90% van het onderhoud. Stof of microvervuiling, kan zich vermengen met huidvuil of transpiratie. Deze combinatie kan zorgen voor vervelende vlekken.

Probeer bij vlekken met vloeistof de vloeistof zo snel mogelijk af te nemen. Probeer hierbij zo min mogelijk op de vlek te deppen. Neem bijvoorbeeld (ongekleurd) keukenpapier en gebruik dit om de vloeistof op te zuigen. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je de punt van het papier in de vloeistof houdt.

De kiss stof niet nat reinigen, er kunnen witte vlekken ontstaan.

Vlekken met vaste stoffen zo veel mogelijk wegnemen met een schone lepel.

Probeer de verleiding te weerstaan op vlekken te boenen, te wrijven of op enige manier druk te zetten op het materiaal. Je hebt kans dat je dit permanent zult blijven zien.

Gebruik geen huis, tuin en keukenmiddeltjes. Vaak zitten hier oplosmiddelen bij in.

Reinig altijd een compleet pand zoals een zit/rugvlak en niet alleen de vlek.

Bewerk een vlek altijd van buiten naar binnen en zet zo min mogelijk druk.

Laat het schuim zijn werking doen. Breng het schuim uit de reiniger aan op de vlek en laat dit kort in trekken (niet op laten drogen). Neem het schuim vervolgens af met een lichte vochtige doek

Niet al het kraanwater in Nederland heeft dezelfde waterhardheid. Gebruik daarom altijd gedestilleerd water om na het reinigen kalkranden te voorkomen.

Bovengenoemde zijn tips en geven geen garantie. Wij adviseren ten aller tijden om gebruik te maken van de proteqt service.

Vond je dit een waardevol artikel? Deel dit dan met anderen!

Meer nieuws / tips

De waardering van theoldshed.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 27 reviews.