Snelle levering      Unieke artikelen      Ruime voorraad      Bezorging door heel Nederland

Logo The Old Shed, Woonaccessoires, lampen en meubelen in een stoere, landelijke woonstijl
Mijn account
< terug Nieuws en tips » Onderhoud » Onderhoud houten keuken, badkamer meubel

Onderhoud houten keuken, badkamer meubel

Welke keuken, badkamer of toilet meubel je ook hebt gekozen, je wilt deze graag netjes verzorgen en beschermen. Hout is een natuurlijk materiaal. Dat wil zeggen dat kleur, nerven en structuur kunnen variëren van kast tot kast.

Onderhoud, tips

Houten meubelen kunnen door warmte uitzetten. Plaats je houten meubel niet te dicht bij een warmtebron zoals een radiator. Ook licht en lucht kunnen een impact hebben op hout. Plaats je meubel niet in de felle zon zodat je meubel zijn kleur kan behouden. Wij raden aan om de meubelen gemaakt van hout eerst 3 a 4 dagen te laten acclimatiseren in de ruimte waar het wordt geplaatst. Na deze rust periode is het aan te raden om een beschermer aan te brengen.

Langdurige bescherming

Het onderhoud kun je het beste met een droge, zachte pluisvrije doek aanbrengen. Voor de langdurige bescherming werken wij met Sopro impregneermiddel. Langdurige bescherming tegen olie, vet en water vlekken. Gemakkelijk zelf aan te brengen met minimaal kleur verschil.

Haal vlekken gelijk weg

Naast het algemeen onderhoud is het bij een houten meubel / keuken cruciaal om vlekken direct te verwijderen. Hout is namelijk poreus en zelfs met een beschermende laklaag kunnen vloeistoffen of vlekken intrekken. Wees altijd op tijd met het verwijderen van vlekken en laat deze nooit indrogen. Vooral wanneer het een afwijkende kleur betreft (zoals rode wijn op een lichte houten kleur). Gebruik voor het verwijderen van een vlek een mild sopje op een doek die niet pluist. Pluizende doeken kunnen namelijk pluisjes achter laten.

Let op!!

Gebruik voor het schoonmaken een iets wat vochtige doek en wrijf daarbij altijd in de richting van de hout nerf zodat eventueel vuil uit de poriën gewreven wordt. Wrijf na met een droge zachte pluis vrije doek. Vermijd het gebruik van zeer natte doeken en droog alles goed na! Het is aan te raden om na het reinigen het oppervlak weer te behandelen met een beschermer.

Vond je dit een waardevol artikel? Deel dit dan met anderen!

Meer nieuws / tips

De waardering van theoldshed.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 27 reviews.