Snelle levering      Unieke artikelen      Ruime voorraad      Bezorging door heel Nederland

Logo The Old Shed, Woonaccessoires, lampen en meubelen in een stoere, landelijke woonstijl
Mijn account

Wabi Sabi

Jaarlijks tussen eind maart en half april als in Japan de kersenbomen in bloei staan, trekken Japanners massaal de parken in beladen met manden vol voedsel, veelkleurige zitkleden en goeie zin. Het is lente!

Rond deze tijd staan de kersenbloesem te bloeien.

Dit in korte tijd bloeien en weer afvallen van de bloemblaadjes symboliseert voor de Japanners de vergankelijkheid van het leven. Vanuit het werk worden er picknicks georganiseerd en gaat men in grote getallen naar de parken om onder de bloeiende bomen dit feest: Hanami Matsuri te vieren.

De kersenbloesem wordt gezien in Japan als een metafoor voor het leven, mooi en intens, maar tegelijkertijd ook kort en vluchtig. Omringd door de snel veranderde, eenvoudige en unieke bloesem worden wij herinnerd om stil te staan en te genieten van ons leven.

Dit is het concept van Wabi Sabi.

Eigenlijk brengt Wabi Sabi je weer in contact met de schoonheid van het alledaagse.

De natuur is immers het ultieme nu. Ook wij mensen zijn vergankelijk en verouderen.

We krijgen bijvoorbeeld rimpels. Dit is onderdeel van de cycles van het leven en het geeft juist diepte, karakter en echtheid. Volgens Wabi Sabi is het zonde en doodvermoeiend om je vast te klampen aan perfectie en symmetrie. Accepteer de imperfectie en veroudering.

Wabi omvat rust, eenvoud en spirituele ervaring. De eenvoud van de natuur, te zien in kronkelige takken, gevallen herfstblaadjes en kortstondige bloesem, is geen streven naar perfectie. De natuur is nooit klaar met groeien en verandering.

Sabi refereert naar de schoonheid en sereniteit die ontstaat door tijd. Niets is eeuwig en het leven laat zijn tekens achter op elk op object.

Wabi Sabi in je interieur

Naast dat het een levensfilosofie is, zie je de doorvertalingen van Wabi Sabi  in ons interieur.

Denk aan natuurlijke, pure materialen zoals hout en steen, sobere aardse tinten en imperfectie in ons interieur.

Niets blijft eeuwig hetzelfde. Oude spullen verkrijgen een patina, natuurlijke materialen verweren, je favoriete shirt wordt doorschijnend door het vele dragen en wassen. Dit veroorzaakt constante verandering in je leefomgeving. Zet deze veranderingen in de schijnwerpers! Zet oude objecten neer als eyecatchers en geniet van de mooie patina van een kast in plaats van die te vervangen.

Wabi Sabi is dus meer dan een woonstijl het is een echte levensstijl!!

Vond je dit een waardevol artikel? Deel dit dan met anderen!

Meer nieuws / tips

De waardering van theoldshed.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 24 reviews.